over rian


  • Oefentherapeut Cesar
  • Psychosomatisch therapeut
  • Slaaptherapeut
  • Danstherapeut & Mindfulnesstrainer
  • EMDR practitioner i.o.

Sinds 1989 is Rian actief met een eigen praktijk oefentherapie Cesar in Enschede en sinds 2004 ook in Borne. Ze heeft veel ervaring opgedaan met bekkenproblematiek.
Sinds 2003 is ze ook danstherapeut en in deze hoedanigheid was ze tot 2016 docent muziek , dans en expressie aan de hogeschool Utrecht bij de ( post-HBO) opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut.

Bij Top-PsySo combineert Rian de vormen van oefentherapie en cognitieve gedragstherapie om mensen met ( stressgerelateerde) lichamelijke klachten , SOLK, ( Somatisch Onverklaarde Lichamelijk Klachten) en hierbij vaak voorkomende slaapproblemen te verhelpen.

Ze gebruikt hiervoor een oorzaakgerichte aanpak waarbij de belangrijkste stressoorzaak behandeld wordt en iemand helder en inzichtelijk krijgt wat de bron van de klacht is en hoe deze verholpen kan worden.

Er wordt veel gewerkt met oefeningen ter bewustwording, adem -en ontspanningstherapie,
mindfulness, cognitieve gedragstherapie en visualisatie & expressie in gevoelsoefeningen oftewel psychosomatische oefentherapie.
Deze vorm van therapie draagt bij aan de zelfredzaamheid , zodat je steeds beter instaat zult je eigen problematiek aan te pakken.

Rian Hesselink is EMDR practitioner i.o. en zal binnenkort aangesloten zijn bij de Samenwerkende EMDR therapeuten na het afronden van het supervisie traject.