Oefentherapie


Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, bekkenpijn en pijn in de gewrichten (knie-enkel-voet, arm-schouder-pols). Klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen en pijn door mechanische overbelasting of verkeerd bewegen.

Weet Hoe Je Beweegt!

In de Poort van Borne worden onder de noemer Weet Hoe Je Beweegt smallgrouptrainingen en groepstrainingen gegeven door gekwalificeerde therapeuten en trainers. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Meer informatie kun je vinden op www.weethoejebeweegt.nu

Op dit moment kun je inschrijven voor de volgende trainingen:

Smallgroup:

Groepstrainingen